Viktória virágzás a Füvészkertben!

A növény mostanában megtréfált minket, így jelenleg még nem tudjuk mikor, de lesz még virág.. Amint tudunk pontosabban időpontot, természetesen közzé tesszük…

Itt jegyeznénk meg, hogy az első éjszakai, azaz fehér virág nyílása sosem 100 %-os. Előfordulhat, hogy nem- vagy csak részben nyílik ki. Azt is általában 21 órta után teszi. Vele ellentétben a rózsaszín virág mindíg teljesen kinyílik, és már 18 órától díszlik. Ezért elindulás előtt érdemes telefonon érdeklődni…

Mint ahogyan az elmúlt években már megszokhattuk,
ha eljön az augusztus, eljön a Viktória virágzás ideje. Jöjjön el Ön is családjával, és csodálja meg ezt a különleges, éjjel virágzó trópusi tündérrózsát virágzás közben. A tavalyi évhez hasonlóan, augusztus 16.-tól azokon a napokon, amikor nyílik a növény, idén is lesz éjszakai nyitva tartás, 18.00-23.00-ig. Azt, hogy melyik napokon nyílik a virág, csak aznap délelőtt tudjuk megmondani. A honlapunk minden reggel frissül, csak innen, és telefonon érdeklődve tudhatják meg mely napokon lehet jönni!

Viktória virágzás a Füvészkertben!
Javasoljuk, hogy mielőtt elindulna, érdeklődjön a 06-1/210-1074-es telefonszámon, mert a kert nincsen nyitva este, csak akkor, ha nyílik a virág!!! (A telefon is csak azokon a napokon érhető el este, amikor nyílik a virág!)

Az 1-1,5 m-es átmérőjű, és 10-15 cm-es peremű levelekkel rendelkező vízinövény már önmagában is elképesztő látvány. Ezt már csak fokozza, hogy a mindössze két éjszakán át nyíló 20-25 cm átmérőjű virága az első éjszaka hófehér és ananászillatot áraszt, a második éjjel pedig már nyílás után rózsaszínre szineződik. Idén két növényünk van, egy V. cruziana, és egy V. longwood hybrid. A hybrid növény virága idén látható először! Érdekessége, hogy a második éjjel sokkal pirosabbra színeződik, mint a rokona.

Belépőjegy árak:
Felnőtt: 800-Ft
Diák/nyugdíjas: 400-Ft,

Idén is Viktóriás képeslappal várjuk látogatóinkat!

Ne maradjon le semmiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név

Email

Ön robot? (Tipp: 3 betű)

Mehet