Örökbefogadás

 

Az ELTE Füvészkertben évek óta sikeresen zajlik a növények örökbefogadása. Ezzel a kertet támogatni akaró látogatók a Füvészkertért Alapítványnak juttatott adományaikkal segítik a Kert működését. Az ELTE Füvészkert örökbefogadási rendszere szerint – látogatóink igénye alapján is – a Kertben található valamennyi növény örökbe fogadható. Az örökbefogadással az örökbefogadó a kiemelten közhasznú Füvészkertért Alapítványt támogatja. Az örökbefogadás jelképes, a növény a Füvészkertben marad. Minden örökbefogadás 2 évre szól.

A Magnólia és Ginkgo fokozatú örökbefogadáshoz ajándékként lehet választani egy könyvet: a FÜVÉSZKERT TÖRTÉNETE -színes albumot, vagy a FÜVÉSZKERTI ÚTIKALAUZT.
A könyvek átvehetők az Örökbefogadók napján, vagy postázzuk.

Az örökbefogadás menete

1. Válassza ki az örökbefogadás fokozatát.

Orchidea fokozatú támogató:  Kisebb növények örökbefogadása. 10 000 Ft

Az örökbefogadó oklevelet kap és nevét feltüntetjük a honlapon. Az örökbefogadók napján díjmentesen látogathatja a kertet, és részt vehet a díjmentes szakvezetésen.

Magnólia fokozatú támogató: Kisebb növények, növénycsoportok örökbefogadása. 20 000 Ft- választható könyv ajándékkal

Az örökbefogadó oklevelet kap és nevét feltüntetjük a honlapon. Az örökbefogadók napján díjmentesen látogathatja a kertet, és részt vehet a díjmentes szakvezetésen. Az örökbefogadáshoz választhat egy könyvet: a Füvészkert története -színes albumot vagy a Füvészkerti útikalauzt.

Ginkgó fokozatú támogató: Nagyobb fák illetve területek örökbefogadása. 50 000 Ft- választható könyv ajándékkal

Az Örökbefogadó oklevelet, és egy éves bérletet kap. Az Örökbefogadó nevét emléktábla örökíti meg a Kert bejáratánál, és nevét feltüntetjük a honlapon. Az örökbefogadók napján díjmentesen látogathatja a kertet, és részt vehet a díjmentes szakvezetésen. Az örökbefogadáshoz választhat egy könyvet: a Füvészkert története -színes albumot vagy a Füvészkerti útikalauzt.

Természetesen nagyon szívesen fogadunk bármilyen támogatást az alapítványunknak a következő számlaszámon: 11708001-20549985-00000000.  50 000 Ft-ot meghaladó összeg esetében 50 000 forintonként nő az éves bérletek száma. Több évre, vagy több személyre kérhető.

2. Válasszon örökbefogadásához egy növényt, növénycsoportot. Ötleteket itt az oldalon is talál, vagy látogasson el a Facebook oldalunkra, ahova hetente friss fotók kerülnek fel a növényekről. Minden növény örökbefogadható! Amennyiben nem sikerül választani, akkor ajánlani fogunk.

ÖRÖKBEFOGADÁS átutalással: Töltse ki az örökbefogadási űrlapot. Online örökbefogadás

Kérdéseiket a: fuveszkertbudapest@gmail.com címre várjuk.

Örökbefogadók névsora.  Köszönjük a segítségüket!

Örökbefogadásra ajánlott növények. Minden növény örökbefogadható! További ötleteket talál a Facebook oldalunkon.

 

Ginkgo biloba Fotó: Demeter Károly
Acer palmatum Fotó: Demeter Károly
Crataegus pinnatifida Amur Fotó: Demeter Károly
Maclura pomifera Fotó: Demeter Károly
Hibiscus palustris. Fotó: Demeter Károly
Coelogyne pandurata Fotó: Demeter Károly