Virágzó kert – tematikus szakvezetés

Virágzó kert – tematikus szakvezetés

2024. május 5. vasárnap 11-től

 

A Füvészkertben egész évben találunk virágzó növényeket, tavasztól őszig folyamatosan nyílnak a szebbnél szebb virágok, télen pedig az üvegház kincseiben gyönyörködhetünk. De a virágok akár egy réten, erdőben vagy a legkisebb virágüzletben is mosolyt csalnak a legtöbb ember arcára. Most Anyák napja alkalmából megmutatjuk az érdeklődőknek a legszebb virágainkat. A séta során végigjárjuk a kert virágzó kincseit. Egy-egy virág esetében persze nem csak a szépsége lehet érdekes, egyes növények mindössze egyetlen napig nyitják virágaikat, másoknak különleges módszere van arra, hogy a beporzókat magukhoz csalogassák, megint mások pedig emberi szemnek alig észrevehető virágokat nevelnek, de vajon miért? Ha kíváncsi vagy a válaszokra, esetleg csak gyönyörű virágok között időznél, akkor ne habozz, gyere velünk tematikus füvészkerti sétánkra.

Szakvezető: Kiss Noémi, kertészmérnök
A szakvezetőről: “A budapesti kertészeti egyetemen végeztem, fő területeim a trópusi dísznövények, illetve a magyarországi flóra, de nem találkoztam még olyan növénnyel, amit ne kedvelnék.”
Jegyek csak online vásárolhatóak itt: https://tixa.hu/elte-fuveszkert
Jegy ára: 4300 Ft/fő, mely tartalmazza a Füvészkerti belépőjegyet is. Az online jegyet nem szükséges kinyomtatni, elég a telefonon bemutatni a Füvészkert portáján.
A séta a portától indul és kb 1,5- 2 órát tart.

Fotó: Demeter Károly

Ne maradjon le semmiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név

Email

Ön robot? (Tipp: 3 betű)

Mehet