Tematikus szakvezetések, workshopok a Füvészkertben

Június végétől elkezdődött egy új programsorozat az ELTE Füvészkertben. Tematikus szakvezetéseket és workshopokat tartunk egyéni jelentkezőknek, a Füvészkertért Alapítvány szervezésében.

Júniusban a rovarfogó növényekkel ismerkedhettek meg az érdeklődők R. Eszéki Eszter gyűjteményvezető segítségével. A gazdag rovarfogó gyűjtemény bemutatása mellett, hasznos tanácsokat kaphattak a növények otthoni gondozásához.

A gyógynövényes kertben Szabó-Szölösi Tünde tartott sétát.  A kertben található gyógynövényekről, gyógyhatásukról és felhaszálásukról kaptak ismertetőt a látogatók.

A műhelyfoglalkozások keretében Papp László botanikus segítségével kaktuszokkal és egyéb pozsgásokkal ismerkedhettek a résztvevők.  A foglalkozás keretében elültetett növényt a látogatók hazavitték, és a gondozási tanácsokat követve otthon nevelik fel.

A „Rózsák nyári szaporítása” workshopot Dr. Orlóci László az ELTE Füvészkert Igazgatója tartotta. A foglalkozás egy sétával kezdődött a rózsakertben, mikor a résztvevők megismerhették a Füvészkertben található rózsafajtákat. A gyakorlati rész a FűFa Tankertben zajlott, ahol bemutatásra kerültek a rózsák szemzéséhez használt eszközök és anyagok. A szemzés bemutatása után, mindenki gyakorolhatott egy-egy konténeres vadrózsán, melyet a sikeres szemzés után hazavitt.

A rózsák dugvánnyal való szaporítása is bemutatásra került, így több dugvánnyal is gazdagodhattak a résztvevők.

A programsorozat augusztusban egy tematikus szakvezetéssel folytatódik. Augusztus 7-én a Kertben található érdekes fákkal ismerkedhetnek meg a résztvevők, Dr. Orlóci László az ELTE Füvészkert Igazgatója segítségével.

Ne maradjon le semmiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név

Email

Ön robot? (Tipp: 3 betű)

Mehet