SAKURA ÜNNEP az ELTE Füvészkertben 2011. április 9-10 és 16-17.

Az ELTE Füvészkertben több éves hagyomány az évente megrendezett Sakura ünnep, amely mindig az áprilisi japán cseresznyefa virágzáshoz, Japán tradicionális ünnepéhez, az Ohanamihoz kapcsolódik. Ilyenkor, amikor a japán cseresznyefák virágot bontanak a Füvészkertben, a látogatók – a japán szokásokhoz hasonlóan – takaróra telepedve piknikezhetnek a kertben, gyönyörködhetnek a sakura fák virágzásában.

A Füvészkertben a többféle méretű és árú japán cseresznyefák örökbe fogadhatók, azaz megvásárolhatók.

Idén a Sakura-fák örökbefogadásából befolyt összeget teljes egészében a japán katasztrófa károsultjainak megsegítésére fordítjuk. A Japán Nagykövetség kérésének megfelelően a Japán Vöröskereszt számlájára juttatjuk el a pénzt.
Minden évben meghirdetjük a haiku versenyt, melyre nagyon sokan küldik be a rövid kis verseket. A Japán-Magyar Baráti Társaság zsürizi, a legjobb verseket közöljük honlapunkon, és a látogatók is elolvashatják a kertben.
A kézműves foglalkozásokon a gyerekek kipróbálhatják kézügyességüket, az Ikebana Iskola bemutatja, hogyan készül az autentikus japán ikebana.
A látogatók előadásokat hallgathatnak a Bonsai neveléséről, japán úti élményekről, autentikus japán teát kóstolhatnak, vagy megismerkedhetnek a japán íjászattal és más japán harcművészetekkel.

SAKURA ÜNNEP az ELTE Füvészkertben 2011. április 9-10 és 16-17.

FOGADJÖN ÖRÖKBE ÖN IS EGY JAPÁN CSERSZNYEFÁT,
S EZZEL SEGÍTI A JAPÁN TERMÉSZETI KATASZTRÓFA ÁLDOZATAIT!

A Sakura-ünnep megszervezésében partnereink a Japán-Magyar Baráti Társaság, a Magyar Anime Társaság.

Ne maradjon le semmiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név

Email

Ön robot? (Tipp: 3 betű)

Mehet