Mesék és növények – tematikus szakvezetés

Mesék és növények – tematikus szakvezetés

2024. május 11. szombat 11-től

Növényes népmesék a világ minden tájáról, növényismereti tudásmorzsákkal tarkítva

Mi a közös az égig érő paszulyban, a rátóti csikótojásban, és a szóló szőlőben? Mindegyik egy növény (még a csikótojás is), és mindegyik szerepel egy magyar népmesében! Népmeséinket átszővik a különböző vad és termesztett növények indái. Nem csak a magyar népmesék zöldellnek: mindenhol mesélnek a növényekről, a forró sivatagtól a nedves őserdőkig. A séta során mesét hallgatunk a füvészkerti bambuszerdőben egy messzi bambuszerdőről, megtudjuk, hogy miről szól a Babszem Jankó japán változata, megismerkedünk a mesei és a valódi sárkányfával, és persze kiderül, hogy milyen növény a csikótojás.
Ezt a sétát olyan kicsiknek és nagyoknak ajánljuk, akik szívesen hallgatnak mesét és ismerkednek botanikai tudással meséken keresztül.

Ezt a sétát Mokos Judit vezeti, aki mielőtt biológusként végzett volna, irodalom tanári diplomát szerzett. Ebben a mesés sétában biológus oldalát vegyíti irodalmár érdeklődésével.
Jegyek online vásárolhatóak: https://tixa.hu/elte-fuveszkert

Jegy ára: 4300 Ft/fő, mely tartalmazza a Füvészkerti belépőjegyet is. Az online jegyet nem szükséges kinyomtatni, elég a telefonon bemutatni a Füvészkert portáján.

A séta a portától indul és kb 1,5 órát tart.

Fotó: Demeter Károly

 

Ne maradjon le semmiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név

Email

Ön robot? (Tipp: 3 betű)

Mehet