Kaktuszkiállítás

„Dél-Amerika szukkulensei” (kaktuszok, orchideák és broméliák)

őszi Országos Kaktuszkiállítás és Vásár az ELTE Füvészkertben szeptember 8-10-ig

 

Dél-Amerika változatos szukkulens növényvilága Brazíliától egészen a Tűzföldig terjed, változatos domborzati és éghajlati viszonyokkal.

A növényvilág e családjának rengeteg faját találhatjuk a földrészen, melyeknek csak egy kis szegmensét szeretnénk bemutatni őszi kiállításunk alkalmával. Természetesen a kiemelt növénycsoport a kaktuszok világa, óriási fajgazdagsággal, hiszen olyan kedvelt fajok találhatók meg ezen az óriás méretű kontinensen mint, a Notocactus, Parodia, Melocactus, Discocactus, Rebutia, Sulcorebutia, Copiapoa, Neochilenia nemzetségek , nem beszélve az oszlopos és fán lakó fajok sokaságáról.

A kaktuszok mellett helyet kapnak rendezvényünkön a kaktuszflóra gyakori kísérőnövényei a fákon vagy sziklák oldalfalain élő pozsgás jellegű egzotikus virágú orchideák, Laelia, Cattleya, Brassavola, Oncidium stb fajok képviselői, valamint az ugyancsak  szárazságot és sok fényt elviselő bromélia fajok a Neoregeliák, Hechtiák, Dyckiák, Hohenbergiák, Billbergiák , Tillandsiák díszes levelű vagy csodálatos virágú képviselői.

Ez utóbbi egzotikus szépségeket a Magyar Orchidea Társaság lelkes tagjai valamint a Füvészkert gyűjteményes darabjai  tárják Önök elé.

Aki kedvet kap a növények tartásához a kiállítás alatt beszerezheti első vagy több századik  kedvencét, az egyesület tagjai pedig tartási tanácsokkal is ellátják az érdeklődőket!

A kisgyermekes családokat kézműves programokkal várjuk szombaton és vasárnap.

A kiállítás szeptember 8-10ig az ELTE Füvészkertjében (Budapest VIII, Illés utca 25.) látogatható naponta 9-17 óráig!

www.kaktuszgyujtok.hu

Ne maradjon le semmiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név

Email

Ön robot? (Tipp: 3 betű)

Mehet