II. Gitárfesztivál a Füvészkertben

II. Gitárfesztivál a Füvészkertben

A tavalyi két teltházas est után ismét szeretettel meghívunk minden zenekedvelőt a II. Gitárfesztiválra a varázslatos ELTE Füvészkertbe. A kétnapos fesztivál 2024. augusztus 2-3. között kerül megrendezésre. Az esemény célja, hogy egyedülálló zenei élményt nyújtson a látogatóknak, a gitárzene világán keresztül.

Program

Augusztus 2. (péntek)

Micha Kern (Németország): A német gitárművész játékát gyakran írják le érzelmesnek, szórakoztatónak, mélyrehatónak, funky-nak vagy álmodozásra késztetőnek.  Micha Kern bájos, hiteles és egy csipet humorral adja elő lenyűgöző kompozícióit. Minden dala egy történetet mesél el, amely képeket fest a hallgatók fejében, és így szinte átélhetővé válik.

Tom Lumen és Stano Pocaji duó: A két virtuóz gitáros ezen az estén együtt, duóban lépnek színpadra. Az eddig pályájuk során, szólóban összesen több mint 20 országban, 3 kontinensen kápráztatták el a közönséget különleges stílusukkal és lenyűgöző játékukkal.

Augusztus 3. (szombat)

Acoustic Guitar Caffe: Libis Attila és Bakos István mögött több mint 30 év zenész múlt áll. Hazai és nemzetközi színpadokon, rengeteg formációban űzik az akusztikus muzsika számtalan válfaját. Duóban 2014. óta lépnek fel rendszeresen, idén az Egyesült Királyságban is turnéztak.

Papp Sándor: hazánk elismert klasszikus gitárosa, aki a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Karának dékánja, rendszeresen koncertezik itthon és külföldön egyaránt. Előadásain a klasszikus és latin zenei elemek is megtalálhatók, felvételei pedig gyakran hallhatók a Bartók Rádióban.

Gottfried Gferer (Ausztria): az osztrák gitáros az egyik legjobb slide gitáros Európában. Különleges, blues és folk elemeket ötvöző stílusával kápráztatja el a hallgatóságot. Jellegzetes világában keverednek az amerikai és európai gyökerek a modern trendekkel. Amikor Gottfried épp nem új dalokat ír, saját rezonátor gitárjait készíti.

A koncertekre érdemes korábban érkezni, hogy a botanikus kertet is megcsodálhassák az érdeklődők.

A koncertek kezdési időpontja: 2024. augusztus 2., 19:00 és augusztus 3. 19:00

Helyszín: ELTE Füvészkert, 1083 Budapest, Illés u. 25.

 

Jegyárak: napijegy elővételben 6.900 Ft, kétnapos fesztiváljegy elővételben: 12.900 Ft

Napijegy a koncertek napján, a helyszínen 8.000 Ft.

Jegyvásárlás: https://tixa.hu/II_Gitarfesztival_a_Fuveszkertben

Gitárkurzus: a szombati nap délelőttjén kurzust tart Tom Lumen és Stano Pocaji ‘A fingerstyle gitártechnika és improvizáció’címen. A kurzuson való részvétel ingyenes a fesztiválra jegyet váltóknak, de a korlátozott helyek miatt regisztrációhoz kötött. Kérjük, amennyiben érdeklődik a kurzus iránt, regisztráljon ezen a linken.

https://forms.gle/NByThvCntHCakfmG8

Ne hagyd ki ezt az egyedülálló zenei élményt a természet lágy ölén! Tölts el két napot a gitár varázslatos dallamai között az ELTE Füvészkert gyönyörű környezetében. A II. Gitárfesztivál tökéletes alkalom, hogy élvezd a zene és a természet harmóniáját.

Várunk szeretettel!

Ne maradjon le semmiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név

Email

Ön robot? (Tipp: 3 betű)

Mehet