Épített titkok – A Füvészkert épületei és szobrai 2023. május 27, szombat 14-től

Épített titkok – A Füvészkert épületei és szobrai

2023. május 27. szombaton,  14 órától

Magyarország legrégebbi botanikus kertje fő céljához méltó módon 8000-nél is több növényfajt tár a nagyközönség szeme elé, azonban sok olyan titkot is rejt, amiről nem szól növénytani tájékoztató tábla. Épületek, emlékművek, szobrok – általában szerényen meghúzódva adják át a főszerepet növényeinknek, s kevés szó esik róluk. Ezúttal viszont fordul a kocka: fókuszban a Füvészkert épített kincsei – minden, ami nem növény!
Tudja-e, melyik nemesi családhoz tartozott egykor a mai igazgatósági épület? Hol volt régen a Kert főbejárata? Hol található a magszoba, és mi van benne? Hogyan nyerte el mai formáját a műemlék Pálmaház? Ki volt Fekete József? Ezekre és még sok más kérdésre megkaphatja a választ, ha velünk tart rendhagyó sétánkon.
Különleges alkalom: a program során több olyan helyiség is megtekinthető, melyek ajtói a nagyközönség előtt általában zárva vannak.
Szakvezető: Szentpéteri Enikő
Jegy ára: 4300 Ft/fő, mely tartalmazza a Füvészkerti belépőjegyet is. Az online jegyet nem szükséges kinyomtatni, elég a telefonon bemutatni a Füvészkert portáján.
A séta a portától indul és kb 1,5- 2 órát tart.
Jegyek csak online vásárolhatóak itt: https://tixa.hu/elte-fuveszkert
Fotók: Demeter Károly

 

Ne maradjon le semmiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név

Email

Ön robot? (Tipp: 3 betű)

Mehet