Elmét befolyásoló növények – tematikus szakvezetés

Elmét befolyásoló növények – tematikus szakvezetés

2024. május 11. szombat 13 órától

Hogyan változtatják meg a gondolatainkat, érzéseinket és viselkedésünket a növények

Ha álmosak vagyunk, elkortyolunk egy csésze kávét vagy teát, ha nehezen alszunk el, valeriána tablettát veszünk be, a gyerekeket pedig egy pohár kakaóval vidítjuk fel. Mindennapi életünkben szinte észrevétlenül használjuk a növényeket (és persze gombákat), hogy segítsenek megváltoztatni az gondolatainkat, érzéseinket, viselkedésünket. De hogyan lesz egy pohár kakaó a boldogság forrása, miért ébredünk fel a kávétól, és milyen egyéb növények (és persze gombák) vannak, amik megváltoztatják hogyan gondolkodunk, érzünk vagy viselkedünk?
A séta során találkozunk a jókedvet okozó kakaófával, megtudjuk, hogyan vetett véget a tea a sötét középkornak, mit történik egy kecskével, ha kávét eszik, mire való a máktea, és mit varázsol a varázsgomba. Szó lesz zombiságot okozó gombákról, okosító páfrányfenyőről, elfüstölt és megrágott dohánylevelekről, és megtudhatjuk, mi köze a hippiknek a kaktuszokhoz.
Ezt a sétát azoknak ajánljuk, akik nem csak a növények, de az elménk működése iránt is érdeklődnek.

Ezt a sétát Mokos Judit vezeti, aki biológusként végzett, jelenleg pedig kutatóként azt vizsgálja, miért segítenek az emberek egymásnak. Ezen a sétán a hobbi-botanász oldalát vegyíti viselkedéskutató szakmájával.

Jegyek online vásárolhatóak: https://tixa.hu/elte-fuveszkert

Jegy ára: 4300 Ft/fő, mely tartalmazza a Füvészkerti belépőjegyet is. Az online jegyet nem szükséges kinyomtatni, elég a telefonon bemutatni a Füvészkert portáján.

A séta a portától indul és kb 1,5 órát tart.

Fotó: Demeter Károly

 

Ne maradjon le semmiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név

Email

Ön robot? (Tipp: 3 betű)

Mehet