I. Gitárfesztivál a Füvészkertben

A Füvészkert kétnapos gitárfesztiválnak ad otthont augusztus 4-én és 5-én. Az eseményen a szóló akusztikus gitár nemzetközi és hazai jeles művészei lépnek majd színpadra. A nem mindennapi környezet nagyszerű kiegészítője a nagyszerű zenei élménynek, amely a közönséget várja.

A fesztivál mindkét estjén három-három előadó lép fel.

Augusztus 4.

Marc Perin (IT) – Ifjú gitártehetség Olaszországból, akinek fiatal kora ellenére már 4 stúdióalbuma is megjelent. Alapvetően fingerstlye gitártechnikát használ, melyet perkusszív elemekkel gazdagít. Zenéjére nagy hatással volt Rodrigo y Gabriela, Tommy Emmanuel és Andrea Valeri.

Légrády Péter – A hazai fingerstyle gitározás egyik első, meghatározó alakja. A 100 Folk Celsius tagjaként számtalan koncerten vett részt, bejárta Európát, és az Egyesült Államokban is muzsikált. Nemcsak művészként, hanem tanárként is tevékenykedik. Az akusztikus zenei szcéna számos képviselője tanult a keze alatt.

Tom Lumen – A fesztivál házigazdája, nemzetközi hírű gitárművész. 15 országban turnézott világszerte. Koncertjeit virtuóz gitárjáték, jókedv és emelkedett hangulat jellemzi. Változatos zenéje blues, jazz, rock és magyar népzenei elemekből is táplálkozik, a dalok között pedig a hozzájuk kapcsolódó személyes történeteit is megosztja a hallgatósággal.

Augusztus 5.

Stano Pocaji (SK) – Szlovákia egyik legismertebb akusztikus gitárosa, nagyszerűen ötvözi a jazz improvizációt a fingerstyle technikával. Szerte a világon fellépett már évtizedes zenei pályafutása során mind szólóban, mind duóban, valamint különféle zenekari felállásokban. Megnyerő személyiségével, kedvesen humoros történeteivel és természetesen csodálatos gitárjátékával szinte azonnal belopja magát a közönség szívébe.

Papp Sándor – Az 1990-es párizsi gitárverseny döntőse rendszeresen koncertezik és kurzusokat tart itthon és külföldön. Szerte a világon fellépett Ausztráliától kezdve Európán át Mexikóig. 2019 óta a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének igazgatója. Műsorában megtalálhatók a klasszikus és latin elemek is. Felvételei rendszeresen hallhatók a Bartók rádióban. Előadói doktorátusát 2007-ben szerezte a Pozsonyi Zeneakadémián

Crossing Strings (AT) – Izgalmas, cross-over gitárduó Ausztriából, melyet a hazai közönség számára már ismert fingerstyle gitáros Markus Schlesinger, valamint a klasszikus gitáros Carina Lindner alkot. A látszólag két ellentétes világból érkező művészek remekül kiegészítik egymást. Saját kompozícióik mellett jazz, blues és különféle ismert dallamok feldolgozásait is előadják, melyeket időnként kiváló énekhangjukkal fűszereznek.

A koncertekre érdemes korábban érkezni, hogy a botanikus kertet is megcsodálhassák az érdeklődők.

Gitárkurzus: a szombati nap délelőttjén kurzust tart Stano Pocaji fingerstyle gitártechnika a jazz improvizációban címen. A kurzuson való részvétel ingyenes a fesztiválra jegyet váltóknak, de a korlátozott helyek miatt regisztrációhoz kötött. Kérjük, amennyiben érdeklődik a kurzus iránt, regisztráljon ezen a linken.

  

A koncertek kezdési időpontja: 2023. augusztus 4., 19:00 és augusztus 5. 19:00.

Helyszín: ELTE Füvészkert, 1083 Budapest, Illés u. 25.

 

Jegyárak: napijegy elővételben 5000 Ft, kétnapos fesztiváljegy elővételben: 9000 Ft 

Napijegy a koncertek napján, a helyszínen 6000 Ft.

Ne maradjon le semmiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név

Email

Ön robot? (Tipp: 3 betű)

Mehet