Molnár Ferenc nyomában – sétaút Tematikus program a történelem, az irodalom és a természet vonzásában

Közös program a Holokauszt Emlékközponttal

Ingyenes vezetés a Magyar Dráma Napján: 2013. szeptember 21., szombat, 11 órakor indul a Füvészkertből.  Kérjük, előzetes  regisztrációjukat küldjék el a regisztracio@hdke.hu e-mail címre.

A látogatók két helyszínen 1,5-1,5 órás programon vesznek részt. A Füvészkert különleges fái és virágai között sétálva keresik meg a regény helyszíneit, de megtudhatják azt is, hogy a második világháború milyen pusztulást jelentett a Pálmaház és számos növényritkaság számára. Az Emlékközpont kiállításán láthatják a vészkorszak számos dokumentumát, plakátokat, filmeket, fotókat, interaktív térképet a korabeli eseményekről, s az is itt derül ki, miért döntött úgy A Pál utcai fiúk írója, a neves színpadi szerző, hogy előbb Magyarországot, majd Európát is elhagyva Amerikában telepedik le. A két intézmény közötti sétaútvonalon a csoportok bepillanthatnak a Grundra, s megtekinthetik a könyv megjelenésének századik évfordulójára felavatott, bronzból készült szoborcsoportot a Práter utcai általános iskola előtt. 

Programunkat ajánljuk turistáknak, családoknak, középiskolai csoportoknak, akikkel a jól ismert regény kapcsán érdekes és tanulságos kor- és irodalomtörténeti ismeretekre és egyedülálló élményekre tehetnek szert.

 

További sajtóinformáció és jelentkezés:
Holokauszt Emlékközpont, Török Zsuzsanna, communicatio@hdke.hu, 1-455-3318
Füvészkert, Rabi Éva, botanikuskert@yahoo.com, T: 06-306950934

Ne maradjon le semmiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név

Email

Ön robot? (Tipp: 3 betű)

Mehet