IDÉN UTOLJÁRA VIRÁGZIK A VIKTÓRIA

A Viktória tündérrózsa virágzása ebben az évben utoljára látható a Füvészkertben! Az óriás tündérrózsa augusztus 30-án szombaton virágzik, ahogy eddig is, az esti, éjszakai órákban!


IDÉN UTOLJÁRA VIRÁGZIK A VIKTÓRIA

A vizen úszó óriási virág levelének átmérője elérheti az 1-1,5 métert, pereme pedig 10-15 cm magas is lehet. Az óriási levelek akár egy kisgyermek súlyát is elbírják, sőt, ahogy az a nagy sikerű teszt alkalmával néhány hete kiderült, a rekord 52 kg volt, ennyit bírt ki a levél. A csodálatos látványt nyújtó vízinövény 20-25 cm átmérőjű virága éjjel nyílik, az első éjszaka hófehér, a második éjjel pedig már nyílás után rózsaszínre színeződik. Idén az a tapasztalatunk, hogy jobban szeret csak egy éjjel nyílni, ez most augusztus 30-án esedékes, rögtön rózsaszínű virágokkal.
A Viktória tündérrózsa virágzása idején a Kert 18 órakor újra kinyit és 23 óráig tart nyitva. E késői nyitva tartás lehetőséget teremt egy romantikus kerti sétára is. Idei újdonságunk még a nílusi tündérrózsa virágzása, ami azonban nappal látható a Viktória-házban.

Belépőjegy árak

  • Felnőtt: 600 Ft
  • Diák/Nyugdíjas: 300 Ft

A belépőjegyért cserébe gazdagabb lesz egy Viktória-képpel díszített képeslappal.

Látogasson el hozzánk családjával, kedvesével és gyönyörködjön velünk együtt ennek az egzotikus növénynek a virágzásában!

Ne maradjon le semmiről!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Név

Email

Ön robot? (Tipp: 3 betű)

Mehet